عضو هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودک درگفتگو با ایلنا:
متوسط آماری که اعضای خانواده در کلان شهرها با هم به سر میبرند به کمتر از نیم ساعت کاهش یافته و مسلم است که مراقبت و توجه کافی برای کودک در خانوادهها باقی نمیماند و به نوعی در حق کودکان اجحاف میشود.
یکی از اعضای هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان گفت: زمانی که کودک در نهادهای آموزشی مورد تبعیض و غفلت قرار میگیرد، خشونتی است که در قالب کودکآزاری اعمال شده و به نادیده گرفتن حق کودکان منجر میشود.
جاوید سبحانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به خشونتهایی که در عرصه خصوصی و عمومی بر کودک وارد میشود تاکید کرد: متاسفانه با اینکه خانواده به عنوان تنها نهادی که همچنان حامی و پشتیبان کودک بوده و وظیفه دارد که در قبال فرهیخته ساختن و رشد کودک مسئول باشد، تغییراتی که در خارج از خانواده و در نهادهای اقتصادی و سیاستگذاریها رخ میدهد تمام فشارها و ناهنجاریهای خود را به نهاد خانواده منتقل کرده و باعث میشود که خانواده شرایط لازم برای کارکردهای اصلی خود را از دست بدهد.
سبحانی با اشاره به آماری مبنی بر اینکه متوسط با هم بودن اعضای خانواده در کلان شهرها به نیم ساعت کاهش یافته، عنوان کرد: با این وجود مسلم است که مراقبت و توجه کافی برای کودک باقی نمیماند و به نوعی در حق کودک اجحاف میشود.
او افزود: پدری که بیکار یا بیسواد بوده، حقوق کافی ندارد و یا از حقوق اولیه خود محروم است، به دلیل شرایط اقتصادی وقت کافی برای توجه به کودک را ندارد. به این ترتیب در نهاد خانواده نیز شاهد از دست رفتن بسیاری از حقوق به حق کودکان هستیم.
سبحانی یکی از اعضای هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان با اشاره به نوعی از خشونت در محیطهای آموزشی افزود: زمانی که کودک خارج از خانواده قرار گرفته و وارد نهادهای آموزشی میشود به دلیل کیفیت پایین محتوای دروس و مطالب آموزشی به نوعی در عرصه عمومی مورد خشونت واقع میشود.
او افزود: تبعیض و غفلتی که به دلیل نابرابری در دسترسی کودکان به آموزش و تکالیف سختی که اغلب به دانشآموزان داده میشود، حق کودک در مدرسه نادیده گرفته میشود.